KULTURNA PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA 2015/2016

dsc_0673

V petek, 24. 6. 2016, smo zadnji šolski dan tradicionalno zaključili s kulturno prireditvijo, s katero smo obeležili  dan državnosti in 25. rojstni dan naše domovine Republike Slovenije ter zaključili niz uspešnih prireditev ob 30-letnici OŠ Trzin. Ob začetku prireditve je učence in učitelje pozdravila ravnateljica, magistra Helena Mazi Golob, ki je v nagovoru prebrala poslanico ministrice ob zaključku šolskega leta 2015/2016, nato pa podala kratek pregled dogodkov in dosežkov učencev na tekmovanjih iz znanja in športa v tem šolskem letu.

Šola je ob praznovanju 30-letnice razpisala literarni natečaj na temo Stoji učilna zidana in sicer v dveh kategorijah od 1. do 5. in od 6. do 9. razreda. Komisija v sestavi učiteljic Andreje Karner in  Ane Lončar-Burjek je izbrala 4 najboljše spise. Ravnateljica je podelila knjižne nagrade v 1. kategoriji naslednjim učencem: Uli Supej, 2. a, Danijelu Gradu, 5 .a, Naiu Joyu Redji, 5. a in Jaku Erjavcu, 5. b. V kategoriji od 6. do 9. razreda je komisija v sestavi učiteljic slavistk: Andreje Rotar, Marjance Ipavec in Marjane Anžič Galjot, izbrala štiri najboljše spise. Knjižne nagrade so prejeli: Izak Bogovič, 6. a, Lucija Huč, 8. a, Nina Dimc, 9. a in Katja Kastelec, 9. a.

Poleg literarnega je potekal tudi likovni natečaj za logotip šole. Prispelo je 30 predlogov. Komisija v sestavi: Vesne Rakef, Petre Mušič, Nuše Slatner in Ksenije Rojs Viskovič je izbrala 3 najboljše. Predsednica komisije magistra Vesna Rakef in ravnateljica sta podelili knjižne nagrade: 1. nagrado Nejcu Gerkšiču 7. b, 2. nagrado Neji Janežič 7. b in 3. nagrado Nini Kralj 5.b.

Na prireditvi je ravnateljica podelila priznanja tudi učencem za izjemne dosežke na tekmovanjih iz znanja in športa. Zlato Vegovo priznanje na državnem tekmovanju iz matematike sta prejela David Kovačič, 5. a in Jernej Ferjan, 6. a. Lan Rojs iz 8. b je prejel  zlato Cankarjevo priznanje na državnem tekmovanju iz slovenščine, Karin Podboršek iz 8. b je prejela zlato Preglovo priznanje na državnem tekmovanju iz kemije. Največ zlatih priznanj je prejela učenka iz 8. a razreda Lucija Huč in sicer zlato Vegovo priznanje iz matematike, zlato Stefanovo priznanje iz fizike, zlato Dominkovo priznanje iz astronomije ter zlato medaljo na Mednarodni Sanktpeterburški astronomski Olimpijadi, kjer je osvojila 3. mesto.

Častni naziv naj športnik in naj športnica šole podelimo učencu in učenki, ki sta uspešna na izbranem športnem področju, zastopata šolo na različnih tekmovanjih in sta s svojim odnosom do športa zgled vsem učencem. Laskavi naziv naj športnik je v letošnjem šolskem letu prejel učenec 7. a razreda Val Kmetič, naj športnica šole pa je učenka 9. a Nina Dimc. Podelili smo tudi prehodna pokala za dekleta in fante v športnih igrah, prejeli so ga fantje  8. a razreda za nogomet in dekleta 9. b razreda za odbojko.

Kulturni program slavnostne prireditve so popestrili: Cici pevski zbor Osnovne šole Trzin pod vodstvom mentorice Božene Opara, otroški pevski zbor pod vodstvom mentorice Barbare Karba, Pesem o Sloveniji so pripravili učenci 6. a pod vodstvom Slavke Kozél in Barbare Karba,  učenka 6. b Maja Vinko, izjemna saksofonistka in dobitnica srebrnega priznanja na državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije TEMSIG ter srebrne plakete na mednarodnem tekmovanju SVIREL, je zaigrala skladbo Mojmira Sepeta Med iskrenimi ljudmi. Z gledališko točko »Intervju s predsednikom Putinom« so pod mentorstvom razredničarke Petre Mušič navdušili učenci 3. a razreda: Anton Rusak, Elizaveta Klochkova, Neža Potočnik, Ajda Bolčina, Pina Ana Logar Vračar in Luka Kralj. Za zaključek so se nam s plesno točko predstavili učenci in učitelji s koreografijami, ki jih je sestavila mentorica Irena Capuder.

Odlična povezovalca programa Nina Jankovič in Oliver Wagner sta se na koncu prireditve v imenu vseh učencev zahvalila tajnici šole Mimi Birk, ker je vedno znala prisluhniti težavam učencem in jim prijazno pomagala ter ji zaželela vse dobro pri novih življenjskih načrtih.

Utrinke s prireditve si lahko ogledate v galeriji in na uradni FB strani Osnovne šole Trzin.

dsc_0694

 

Stanka Jaklič
organizatorica in koordinatorica prireditve
Foto: Nuša Slatner

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost