TEDEN OTROKA – Delavnice v prvi triadi

V prvi triadi smo se v torek, 2. 10. 2018, udeležili dejavnosti, ki so jih za nas pripravile nevladne organizacije. Pripravili so nam raznolike delavnice, na katerih so se lahko učenci izkazali z različnimi sposobnostmi.

Članici Športnega društva SOVICE sta nas popeljali v svet navijaštva, v katerega so se predvsem učenke močno vživele .

Učenci so se pošteno razmigali pri atletskih igrah in na poligonu, ki ga je pripravil ŠPORTNO ATLETSKI KLUB MAVRICA.

Na delavnici ZAVODA 1-2-3 so učenci, po priloženih načrtih, sestavljali  lego kocke. Najbolj pa so navdušili s svojimi idejami, ko so po svojih zamislih sestavljali enak predmet. Čeprav so imeli vsi učenci enak komplet lego kock, nista bila niti dva izdelka enaka.

LETEČA ŽELVA nam je dan popestrila dan z izvajanjem ZHINENG QIGONGA-A IN TAIJI-JA. Učenci so bili najbolj vznemirjeni, ko so lahko tudi sami v rokah zavrteli bambusovo palico.

S pomočjo DRUŠTVA FIL so učenci raziskovali izbrano dilemo oz. vprašanje. V 3. razredu so se na primer ubadali s čustvi sirote Zoje, ki jo je voditeljica delavnice predstavila s pomočjo knjige. Učenci so odrasle s svojimi odgovori na vprašanje ZAKAJ, nemalokrat pustili odprtih ust, saj so iskali odgovore tam, kjer jih večina odraslih ne bi.

V MINI DRAMSKI ŠOLI so se učili igranja pred publiko. Za popestritev je poskrbela še maskota, ki je učence obiskala med delavnico.

PLANINSKO DRUŠTVO ONGER pa nas je popeljalo v svet pohodništva in planinarjenja. Učence je predstavnik društva pritegnil s fotografijami iz gorskega sveta in s prigodami, ki jih je doživel tekom svojega dolgoletnega planinarjenja. Ja, pa tudi učenci so z veseljem dodali svoje prigode. 

Imeli smo aktiven, poučen in zabaven dan. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim društvom.

Zapisali: Sara Rode in Ana Lončar Burjek

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost