ND: ZDRAVO PREHRANJEVANJE, 20. OKTOBER 2021

Že zgodaj zjutraj smo se učenci osmih razredov odpravili v Biotehniški izobraževalni center v prestolnici. Pot v Ljubljano je bila tako rečeno zaspana. Ko nas je avtobus odložil pred BIC – om smo vzeli svoje nahrbtnike in vstopili. Po desetih minutah čakanja na hodniku vhoda, smo ugotovili, da nismo na pravem oddelku. Ob tistem trenutku se je naš naravoslovni dan prevesil v naravoslovno – športni dan. Če ste predvidevali, da smo šli od enega centra do drugega BIC-a peš, imate prav. Pot oz. sprehod je bil srednje dolg, zato nam je vzelo le 20 minut. Dvomim, da je ta sprehod komu škodil – nasprotno, jutranji sprehod po Ljubljani je bil kar prijeten. V centru sta nas sprejeli dve profesorici. Učenci osmega A razreda so se najprej odpravili na predavanje o tem, kako so energijske pijače slabe za naše telo ; še posebej za možgane in srce. Medtem smo se učenci B razreda sprehodili do bližnje učilnice. Tam so nam profesorica in dve dijakinji povedali nekaj o okusih. Dobili smo delovni list, katerega smo reševali med poskušanjem različnih vrst čokolade in jabolk. Uporabiti smo morali svoje brbončice in ugotoviti, ali je bil vzorec sladek, kisel, slan ali grenek. Predstavili so nam tudi izobraževalni program šole. Zatem je sledila malica. Po malici sta se razreda zamenjala. Predavanje je govorilo o tem, kako proizvajalci energijskih pijač prikrivajo vsebino in stranske učinke izdelka. Profesorica je imela kar nekaj primerov pijač, katera so imela umetna barvila in kofein. Tistih, ki pa so imela povsem naravna barvila in sladila, ter niso bila slaba za nas je bilo pa bolj malo. Po predavanju smo se združili z A razredom in se usedli na avtobus, ta pa nas je pripeljal nazaj na OŠ Trzin.

 

Zapisala:

Manca Martina Nemanič, 8. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost