Učenke in učenci predmetne stopnje, skupaj z učiteljema športa, med zadnjim zaprtjem šole oz. delom od doma nismo lenarili. Sledili smo vseslovenski akciji »En skok na bolje, skači s kolebnico in preskoči Covid«. S to akcijo so zainteresirani učenci po osnovnih šolah širom Slovenije skakali čez kolebnico in poskušali zbrati toliko skokov, kot je prebivalcev Slovenije.

Naš šolski  izziv preskokov kolebnic je, tako kot vseslovenski, trajal 10 dni. Glede na število prebivalcev Trzina, bi morali opraviti 3940 preskokov kolebnice, torej za vsakega prebivalca Trzina enega.

Z veseljem vam sporočam, da smo učenci in učenke predmetne stopnje s pomočjo učencev 3.A in 3.B ter obeh učiteljev športne vzgoje, Janija in Andreje, v 10 dneh zbrali 119.337 preskokov kolebnice.

To je več kot 30 preskokov na vsakega prebivalca našega kraj, kar pomeni, da smo načrt presegli za skoraj 300 procentov.

Čestitamo vsem, ki ste se pomerili v tem skakalnem izzivu in s tem dokazali, da se zavedate pomembnosti gibanja v času, ko se je pouk iz učilnic preselil pred računalnike.

 

Zapisala:

Andreja Vrhovec Kavčič, prof. šp. vzg.