Otroški parlament 2016/2017

85arhivska slika: Otroški parlament 2015/2016

Otroški parlament je javna tribuna otrok na temo, ki jo izberejo osnovnošolci na državnem otroškem parlamentu. Pomeni tudi obliko sodelovanja otrok v družbenem dogajanju ter pridobivanje vedenj o človekovih in državljanskih pravicah. Otroški parlamenti so program vzgoje otrok in mladostnikov za demokracijo. Kot oblike demokratičnega dialoga se izvajajo v vseh šolah po Sloveniji, nadgradijo se s parlamenti na občinski in regionalni ravni in se zaključijo na nacionalnem otroškem parlamentu. Na OŠ Trzin ima otroški parlament bogato zgodovino in pomeni eno od izvirnih oblik spodbujanja otrok k izražanju lastnih mnenj o vprašanjih, ki jih po demokratičnem postopku izberejo sami.

Prvi sklic otroškega parlamenta bo predvidoma 13. januarja 2017 na temo »Otroci in načrtovanje prihodnosti«. Oddelčne skupnosti bodo predhodno na razrednih urah pripravile prispevke za razpravo na parlamentu.

Več informacij o otroškem parlamentu lahko preberete tudi na spletni povezavi: http://www.zpms.si/programi-in-projekti/otroski-parlament/.

Vir: http://www.zpms.si/programi-in-projekti/otroski-parlament/ (2. 12. 2016)

Barbara Karba
Ana Lončar Burjek

Dostopnost