POUK NA DALJAVO PO DVEH TEDNIH … (27. 3. 2020)

Od 16. marca 2020 do preklica bo šola zaradi zdravstvenih ukrepov zaprta. Šolsko delo v nekoliko prilagojeni obliki se je prestavilo v domače okolje …

14-dnevno učenje na daljavo je za nami in tako bo tudi še naprej. Kdaj se bo šola ponovno odprla, vas bomo pravočasno obvestili. Smisel učenja na daljavo je zagotovo v tem, da učenci ostanejo v stiku s šolo in da v danih okoliščinah odnesejo, kar se da. Učitelji ne pričakujejo, da boste starši v celoti nadomestili vlogo učiteljev, vidimo pa, da večinoma pristopate zelo odgovorno. Še posebej zahtevno nalogo imate starši, ki imate več otrok. Učitelji so vas večinoma že dodobra opremili z učnimi gradivi v spletnih učilnicah in preko elektronske pošte, z nekaterimi že vzpostavljate tudi povratne informacije. Poleg učiteljev so na voljo še predstavniki oddelkov v svetu staršev, ki pomagajo pri vzpostavljanju stikov.

Ob vsem tem se nam vsak dan, vsako uro porajajo nova vprašanja, dileme in rešitve. Te iščemo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom za šolstvo, E-Asistentom. Glede na to se bomo vsak dan bolje in lažje organizirali in komunicirali z vami. Vsi skupaj, tako učitelji, šolski svetovalni delavci, specialni pedagogi kot tudi vi, starši, se trudimo, da bi učenje kar najbolje izvedli. Zavedati se moramo, da so zaradi velikega števila učencev sistemi preobremenjeni in zato občasno ne delujejo. Vse to nam nudi priložnost za učenje strpnosti in sodelovanja.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Vodstvo OŠ Trzin

Dostopnost