Dragi mladi bralci s svojimi zavzetimi mentorji,

danes je 17. september in vstopamo v novo – jubilejno 60. sezono bralne značke. V maju 2021 bo minilo 60 let, odkar so na Prevaljah podelili 119 bralnih značk. Ponosni smo, ker spodbujanje za branje dobrih knjig še vedno traja, saj nobeno motiviranje še ni imelo tako dolge dobe, kot ga ima BRALNA ZNAČKA. Še posebej pa je pomembno, da plemenito kulturno gibanje ni v zatonu. Koronavirus je izziv, a ljubezni do branja ne more uničiti noben virus, je le priložnost za nove oblike dela, da ne odnehamo spodbujati in – brati. Tako ne bomo nikoli pozabili besed, ki jih je izrekel Tone Pavček, pesnik za vse čase:” Če ne bomo brali, nas bo pobralo!”

Jože Zupan,
Častni član Bralne značke

 

Spoštovani učenci, vabljeni k branju v novi sezoni. V šolski knjižnici in na spletni strani šole vas bodo kmalu čakali prenovljeni priporočilni seznami. Učenci predmetne stopnje vabljeni tudi k branju za EKO bralno značko, ki jo lahko zagovarjate v knjižnici.

Prvošolci so na pot branja stopili z darilno knjigo Društva Bralna značka – SMEJALNIK IN CVILILNA ZAVORA, avtorja Slavka Pregla in ilustratorja Kostje Gatnika. Kdo ve, leta 2029 bodo to lahko naši ZLATI BRALCI?

 

                                                                                                              Melita Rus
Šolska knjižničarka

KDO JE ZLATI BRALEC?  Videoposnetek