V šolski telovadnici je bilo živahno cel torek, 10. decembra. Zjutraj postavljanje novega odra,  dopoldne še zadnje vaje, priprava telovadnice, urejanje scene, ob 18. uri pa se je prostor dodobra napolnil.

Na tradicionalnem dobrodelnem koncertu, ki sta ga skupaj organizirala OŠ Trzin in DPM Trzin je nastopilo mnogo talentov. Predstavili so se ŽPZ Trzinke, Otroška folklorna skupina, Pevski zborček iz vrtca, Cici pevski zbor, Otroški pevski zbor, Orffovi skupini, Mini tolkalna zasedba, solistka Taja Jamnik iz Pevske šole Alenke Gotar, Mažoretke S.T.I.C. K, hip-hop skupina KjubKlub, plesna šola Miki, otroška baletna skupina Labod, Glasbena šola Lartko, Mlade igralke iz Mini dramske šole Zavoda Azum. Prireditev je domiselno povezoval Gašper Ogorelec, otvorili pa sta jo ga. ravnateljica Matejka Chvatal in predsednica DPM Trzin ga. Nataša Gladek.

Ravnateljica je poudarila, da je letošnji koncert obdan z dvema okroglima številkama in lepim presenečenjem. Šola skupaj z Društvom prijateljev mladine že 15. leto organizira praznično glasbeno prireditev, DPM Trzin pa letos praznuje 20 letnico svojega obstoja. S ponosom in veseljem je povedala, da bodo odslej nastopajoči lahko nekoliko višje, na novem odru, ki ga je šola kupila s pomočjo dobrosrčnega občana Trzina in se mu iskreno zahvalila.

Predsednica Društva prijateljev mladine, ga. Nataša Gladek je z veseljem pozdravila vse zbrane na že 15. novoletnem koncertu, ki je vsa ta leta potekal pod okriljem Društva prijateljev mladine Trzin in v sodelovanju z Osnovno šolo Trzin. Dejala je, da je ključ do uspeha sodelovanje in osredotočenost na stvari, ki si jih želimo. Zato se je zahvalila vsem zaposlenim na šoli in vsem učencem, ki so se vsa ta leta trudili, da s skupnimi močmi pripravljamo ta koncert za občane Trzina.

V razgibanem in pestrem programu je vsak obiskovalec lahko našel kaj, kar mu je polepšalo večer. Skupno ustvarjanje in sodelovanje prinese lepe dogodke, mladim talentom pa zagon in motivacijo, da razvijajo svoje talente še naprej.