V petek 1. decembra je šolska zbornica pokala po šivih. Zasedli so jo namreč parlamentarci cele šole. Parlament, ki sta ga že drugič vodila Aleksander Begić in Neja Janežič, je potekal na temo Šolstvo in šolski sistem. Učenci so predstavili, da kakšnih ugotovitev so prišli pri različnih dejavnostih znotraj razreda.  Pri večih predstavitvah so se pojavili predlogi, kako bi življenje na naši šoli lahko izboljšali ali pa kako bi na bolje spremenili kar šolski sistem. Nekaj razredov je raziskovalo šolske sisteme drugod po svetu. 3.c je celo navezal stik z eno izmed šol na Madagaskarju in tako iz prve roke izvedel, kakšno šolstvo imajo tam.  V nekaj oddelkih so se učenci lotili odnosov med učitelji in učenci in pa tudi med učenci samimi. Dotaknili pa so se še šole včasih in pa v prihodnosti.

Bilo je res zanimivo slišati, kaj imajo na temo šolskega parlamenta povedati učenci. Njihove besede je med drugimi pozorno poslušal tudi trzinski župan gospod Peter Ložar. Čeprav je zaradi obveznosti moral parlament predčasno zapustiti, je pred odhodom učencem obljubil, da bo vestno prebral poročilo o nadaljnjem poteku dogodka in se nato z vodstvom šole pogovoril o tem, ali lahko tudi občina pripomore k uresničitvi predlogov za izboljšanje življenja na naši šoli.

Začeli torej smo. Končali pa še zdaleč ne. Najprej se moramo pripraviti na medobčinski parlament, ki ga bomo letos gostili na naši šoli, nato pa bomo dano temo razvijali naprej, saj po novem parlament pod istim naslovom poteka kar dve leti.

Mentorici Ana Lončar Burjek in Barbara Karba